Mikor indokolt a mellkisebbítés?

A mellkisebbítés elsősorban egészségügyi okok miatt válhat szükségessé. A kis méretekkel rendelkező hölgyek aligha gondolnák, de vannak olyan helyzetek, amikor a természet bőkezűsége bizony probléma lehet. Nem csak a hát és a vállak fájdalma jelentkezhetnek, hanem a fokozott izzadás is állhat a mellkisebbítés hátterében. A korszerű plasztikai sebészet számára már rutin beavatkozásnak bizonyul az eljárás, amely szó szerint nagy tehertől szabadíthatja meg a pácienst.

Mellkisebbítés a fájdalommentesség szolgálatában

A nagy méretű mellek gyakran komoly fájdalmakat okoznak már csak súlyuknál fogva is. A keblek jelentette teher együtt járhat a vállak és a hát állandó fájdalmával. Az érintettek számára elképzelhetetlen, hogy ne hordjanak melltartót, ugyanis így a szabadon levő mellek már önmagukban is kellemetlen érzéssel társulnának. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb mellkisebbítést választó érdeklődő főként a fájdalmak miatt dönt a beavatkozás mellett.

Bőrgyógyászati problémák a mellek környékén

Ugyan a mell alatti kipirosodás a meleg hónapokban nem köthető kizárólag a nagy mellekhez, de tény, hogy a méretes keblekkel rendelkezők gyakrabban tapasztalják a jelenséget. Az izzadás és a bőrfelület dörzsölődése miatt gombás fertőzés alakulhat ki, melynek gyógyulása akár hosszú időt is igénybe vehet. A hagyományos testápolók nem segítenek, kizárólag a speciálisan erre a célra alkalmas krémek és oldatok nyújthatnak enyhülést. Amíg azonban a kiváltó ok, vagyis a nagy mellek jelen vannak, visszatérő problémáról van szó.

Elkerülhető a keblek lógása

Minden nő rémálma a gravitáció mellekre kifejtett hatása. A nagy méretekkel rendelkezők esetében fokozottan igaz ez, hiszen a megereszkedés igen látványos lehet. Az idő múlása garantáltan rányomja bélyegét a mellek feszes, fiatalos tartására. Jó hír azonban, hogy a mellkisebbítés erre a problémára is megoldást kínálhat. A mellkisebbítés felvarrással kombinálható, így minden tekintetben a kívánt eredmény érhető el. Ehhez a mellbimbó korrigálása is hozzátartozhat, ugyanis a nagy méretek gyakran együtt járnak a bimbó méretének növekedésével is. Ezt azok ismerik leginkább, akik a testsúly növekedésével együtt tudhatnak magukénak egyre nagyobb kebleket.

A hízás vagy a hirtelen fogyás is befolyásolhatja azt, hogy a mellek milyen állapotban vannak. Sokan hosszú évek fogyókúrái és életmódváltási kísérletei után fordulnak szakemberhez, ugyanis a súlyingadozás nagymértékben befolyásolhatja a keblek állapotát. A mellkisebbítés segítségével visszanyerhető a fiatalos feszesség és teltség.

Mellkisebbítés után könnyedebb sportolás

A méretes keblek gyakran megnehezítik a testmozgást. Egy bizonyos méret felett nincs az a sportmelltartó, ami a helyén tartja a melleket. Ez sajnos fájdalmat is okozhat futás, vagy ugrálással járó gyakorlatok esetében. A beavatkozást és a felépülési időszak körülbelül két hónapját követően azonban a testmozgás a korábbi fájdalmak nélkül folytatható.

Esztétikusabb öltözködés

Nagy mellekkel igen nehéz úgy felöltözni, hogy az inkább hasson esztétikusnak, mintsem közönségesnek. Már egy kis dekoltázzsal rendelkező ruhából is szinte kibuggyannak a keblek, ez pedig akár az ismerkedést, akár a munkahelyi megítélést is megnehezítheti. A méretes mellek ugyanúgy okozhatnak önértékelési problémákat, mint a kisebb keblek.

A beavatkozás tehát egyértelműen hatással van a közérzetre és a magabiztosságra. A fájdalmaknak és a kellemetlen bőrgyógyászati gondoknak éppen úgy búcsút lehet mondani, mint a megereszkedés esztétikai hátulütőinek. A nagy mellekkel rendelkezők pontosan tudják, hogy a méret bizony akár problémát is okozhat, és nem jár együtt automatikusan a magabiztossággal. A testalkathoz illeszkedő méretek és a feszes formák viszont nem csak a tükörben látott képre vannak hatással, hanem az önbizalomra és ezen keresztül az életminőségre szintén.